Bamboo Lyocell är gjord av ren organisk bambumassa; den krossas, tvättas och spins till garn. Bambu lyocell är en förnybar växtkälla. Bambu lyocell är silkeslen, slät och väldigt mjuk.

 

Ekologiska material

Movesgood använder inte bomull eller syntetiska fibrer i något av sina plagg.

Naturlig lyocellbearbetad bambu är grunden i alla deras tyger. De använder fem olika kvaliteter av lyocellbearbetad bambu som grund för hela sin kollektion. Produktionsprocessen för bambu har en minimal påverkan på miljön och återvinner eller bryter ner alla producerade lösningsmedel och utsläpp. Bambu är helt CO2-neutralt under hela sin odlingsperiod, växer utan behov av bekämpningsmedel och är mycket vatteneffektivt. Utöver detta har tyget i sig många positiva egenskaper. Det är absorberande, isolerande och antibakteriellt - och låt oss inte glömma, mjukt och vackert, vilket gör det till den perfekta basen för allt Movesgood skapar.

 

Lean Production

Movesgood har utvecklat sin egen unika produktionsmodell som de kallar Lean Production, som är central för sin strikta hållbarhetspolicy. De använder endast ett fåtal utvalda material som köps i stora volymer. De använder enbart tåg och båt till frakt för att minimera sitt miljöavtryck. För närvarande är 70% av deras produktion baserad i Europa, men de har som mål att ha all sin produktion baserad i Europa i 2022, vilket ytterligare minskar deras koldioxidavtryck.

Kläder i Bambu lyocell är ett av de mest hållbara alternativen för en miljövänlig garderob

June 19, 2022 — Susann Ottesen