Har du fått fläckar och missfärgningar av smink på dina kläder? Citrontvål tar enkelt bort fläckar från foundation, mascara, läppstift och annat smink.

Det kan vara lätt att få sminkfläckar på kläderna, oavsett om det är bruna fläckar på kragen på en vit skjorta, eller läppstift och mascara som av misstag har färgats av på kläderna. Smink är en kombination av färg och fett och är svårt att undvika.

Som tur är är detta lätt att få ordning på med Citrontvål som enkelt tar bort fläckar – helt utan kemikalier. Om du har otur och fått sminkfläckar på en ljus soffa, har vi en effektiv lösning som enkelt tar bort fläckarna där också:

Så här tar du bort smink från plagg som kan maskintvättas:

1. Lägg plagget i varmt vatten, för ull - använd ljummet vatten

2. Gnugga in med Citrontvål tills fläcken är borta

3. Är det en gammal fläck eller en extra svår fläck - låt plagget ligga i några timmar så att tvålen får verka

4. Skölj av plagget om fläcken är borta och plagget är rent

5. Om fläcken inte är helt borta - lägg plagget i maskinen utan att skölja av tvålen och tvätta som vanligt i maskin med Citrontvätt.

Hur man tar bort fläckar av smink

Play

Så här tar du bort fläckar från plagg och inredning som inte kan maskintvättas:

Det är nästan oundvikligt att sminket sprider sig till bluskragen, kappan eller skinnjackan. Har du riktig otur smittar sminket av sig på ulltröjan eller den nya halsduken i kashmir. Citrontvål och Citronrengöring tar bort fläckar på alla typer av textilier, även de finaste ullkvaliteterna.

1. Spraya Citronrengöring på fläcken
2. Gnugga in skummet på fläcken
3. Torka av alla tvålrester med en blöt trasa direkt efter applicering eller skölj om möjligt.
4. Upprepa om det behövs

Tips!

Har du fått foundation på kragen på en mockajacka? Massera in skum av citrontvål, låt torka – borsta sedan jackan med en ren skoborste eller liknande.