Det är lätt att få fläckar på träningskläderna, oavsett om det är gräsfläckar från fotbollsplanen, lerstänk från cykelturen eller kanske blod efter ett fall. Citrontvål tar enkelt bort fläckar på alla träningskläder, oavsett om det är gjord av polyester, bambu, ull eller andra material.
Lägg plagget i så varmt vatten som materialet tål, och gnugga in med fläckborttagningstvålen innan du sköljer eller tvättar plagget i maskinen med Citrontvätt. Om fläcken är svår kan du låta plagget ligga i vattnet en stund – över natten för extra effektivitet. Gnugga gärna lite extra på fläckarna då och då.

 

Så här tvättar du träningskläderna

Vi rekommenderar att tvätta alla träningskläder med Citrontvätt som är gjord av naturliga oljor, tvättar rent, är samtidigt mjukgörande och har en antistatisk effekt. Kolla tvättanvisningen på plagget för temperatur och program. Syntetiska träningskläder ska inte torktumlas eftersom det annars kan bli onödigt statiskt.

För att undvika svettig- eller sur lukt rekommenderar vi att du inte lämnar använda och svettiga träningskläder i träningsväskan. Häng upp de för att torka tills du kan tvätta de. Använd inte sköljmedel eftersom det kan orsaka dålig lukt, och det kan göra att tekniska material försämrar funktionaliteten.

Får du ändå en sur lukt i träningskläderna rekommenderar vi att du tvättar det i 60 grader. Då dödas bakterierna som gör den sura lukten. Gör det då och då om du har besvär med sura träningskläder. För träningskläder av ull rekommenderar vi inte 60 grader, utan att du lägger kläderna i vatten och gnuggar in det väl med Citrontvål innan du tvättar det i maskinen.