Vi är Elliotti
Vi är ett familjeföretag som erbjuder kläder, textilier och andra produkter till familjens små och stora, som är ekologiska och tillverkade på ett så hållbart och klimatsmart sätt som möjligt. Våra leverantörer tillverkar för det mesta sina produkter i Europa enligt strikta europeiska standarder. De har även de certifieringar som vi förväntar oss av dagens producenter - GOTS (Global Organic Textile Standard) och OEKO-TEX® Standard 100 certificate Class 1.

I vårt produktsortiment har vi valt producenter som har ett miljömedvetet fokus, tar hand om sina medarbetare och som bidrar till hållbarhet och etiskt fokus. Vi väljer även leverantörer som erbjuder "slow fashion", och har det som ett generellt sätt att tänka i sin profil och produktsortiment. Det här gör vi för att bidra till att göra det lättare för dig att välja produkter som är bra för naturen och gjorda med respekt för individens krav på goda arbetsförhållanden.

För minsta möjliga miljöavtryck på våra produkter strävar vi efter att erbjuda "kortresta produkter" till våra kunder. Där vägen mellan producent och konsument är betydligt kortare och där kunden vet var produkterna kommer ifrån.

Vi har valt bambu som huvud textil i kläder, sängkläder och andra produkter för att det har en naturlig förmåga att andas, är hypoallergen, temperaturreglerande, absorberande och är underbart mjuka.

Bambu växer 100% naturligt och behöver varken pesticider eller skadedjursbekämpning och är därför ett hållbart material som är ekologiskt. Bambu plantan är biologiskt nedbrytbar. Bambu hjälper med CO2-nivån och absorberar mer CO2 än träd per m2.

Vi älskar naturliga material och förutan bambu satsar vi på merinoull, kashmir, linne och certifierad ekologisk bomull.

På Stell

På Stell är ett norskt varumärke som tillverkar 100% ekologiska tvätt och rengöringsmedel av bara naturliga ingredienser som citronolja. Elliotti är distributör av På Stell i Sverige och övriga europeiska länder. Innom kort är Elliotti Organic live med B2B försäljning. I mellantiden kan du skicka oss ett mejl om du vill sälja produkterna i din butik. Använd: post@elliotti.com

Vi utökar hela tiden vårt produktsortiment för att ge dig som kund många spännande produkter att välja mellan. Hos oss kan du vara säker på att hitta bra kvalitetsprodukter för dig, dina nära och kära och planeten!

Här kan du läsa vad våra kunder tycker om oss >>